این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
 
 
 
 
نقشه محل برگزاری نمایشگاه، کارگاه و همایش
اطلاع رسانی > اخبار >
.: اخبار

بیانیه پایانی همایش ملّی شکلات، قهوه و شیرین‌کننده‌های طبیعی

بیانیه پایانی همایش ملّی شکلات، قهوه و شیرین‌کننده‌های طبیعی

 

بیانیه پایانی همایش ملّی شکلات، قهوه و شیرین‌کننده‌های طبیعی

کلوا مِنَ الطَّیِباتِ وَاعمَلوا صالِحاً

 (بخشی از آیه شریفه 51 سوره مبارکه مومنون)

خداوند متعال را شاکریم که شاهد برگزاری همایش ملّی شکلات، قهوه و شیرین‌کننده‌های طبیعی بوديم و به مصداق مَنْ لَمْ یَشْکُرِ المُنْعِمَ مِنَ الْمَخْلُوقینَ لَمْ یَشْکُرالله عَزَّوَجَلَّ لازم است از همه افرادی که به‌نحوی در شکل‌گیری این حرکت ارزشمند علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی سهیم بوده‌اند، تشکر و از خداوند متعال برای آنان، توفیق بیش‌تر مسئلت نماییم. انگیزه برگزارکنندگان این همایش، استقبال قابل توجه از آن و محتوای کلی یافته‌های ارائه‌شده در این همایش و نيز توجه به اسناد ملي کشور به‌ویژه سند چشم‌انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران، سند ملّی گیاهان داروئی و طب سنتی، نقشه جامع علمی کشور، سیاست‌های کلی سلامت، اقتصاد مقاومتی و اشتغال، تاکید بر نکات زیر را ضروری می‌سازد که به‌عنوان بیانیه پایانی ارائه می‌شود:

1- پیام اصلی این همایش، ارتقای سطح دانش و معرفت و جلابخشي به جان و دل در بهره‌گيري شايسته و بدون افراط و تفریط از مواهب ارزشمند خدادادي نظير شکلات، قهوه و شیرین‌کننده‌های طبیعی است و اين امر به‌دلیل نقش تغذیه در سلامت جسم و جان آدمی و جايگاه مهم آن در سبک زندگی و دستيابي به حيات طيبه اهميت مضاعفي مي‌يابد.

2- آسیب‌شناسی وضعیت موجود تغذیه کشور و به ویژه مصرف شکلات و قهوه، شناسایی نقاط قوت، ضعف، چالش‌ها و ظرفيت‌هاي اين عرصه و اهتمام جدي به اصلاح وضع موجود ضرورت دارد. در اين ارتباط، روند نگران‌کننده سوق بيماري‌هاي مردم به سوي بيماري‌هاي متابوليک، بر اهميت تغذيه و ضرورت عدم سهل‌انگاري نسبت به اصلاح آن تاکيد دارد. اهميت موضوع در مورد جوانان و نوجوانان مضاعف مي‌شود و غفلت از آن، آينده نيروي انساني کشور را به مخاطره مي‌اندازد.

3- دستیابی به اُلگوی جامع تغذیه منطبق با کرامت انسان و مبتنی بر آخرین یافته‌های علمی و عَمَلی بشر، از نیازهای اساسی ماست. این اُلگو باید سَبک زندگی اسلامی ایرانی و اقتضائات مهم کشور نظیر اقتصاد مقاومتی، تقويت جايگاه کالاي ايراني در سبد مصرف افراد و آرمان‌گرایی اسلامی و انقلابی در جهت نیل به کمال مطلوب انسانی را به‌خوبي در بر داشته باشد. معرفی شیرین‌کننده‌های طبیعی نظیر عسل، خرما، کشمش، انجیر و توت و تقویت سهم آن‌ها در خوراک‌های شیرین و نیز ارائه الگوهای مناسب در مصرف شکلات و قهوه با توجه به نیاز بدن در سنین مختلف ضرورت دارد.

4- صنعت شیرینی و شکلات کشور، عرصه مهم و استراتژيکي است که اهميت آن به جايگاه این مواد در سبد غذايي مردم محدود نمي‌شود، چنانچه فرآورده‌هاي متنوع این محصولات در حوزه‌هاي مختلف تغذيه، پیشگیری و درمان، اقتصاد و اشتغال روز به روز، رونقِ روزافزون يافته‌است. حفظ و مراقبت ظرفيت‌هاي سنتی کشور، گشایش عرصه‌های جدید و ارتقاي مستمر صنایع مربوطه در کشور با بهره‌مندي از آخرين يافته‌هاي دانش بشري و پژوهش‌های مفید و کاربردی، چشم‌اندازهاي بهتري را براي مردم عزيز خواهد گشود. بررسی وضعیت علمي و اقتصادي کشور در عرصه توليد شیرینی و شکلات و تبيين چالش‌های صنایع مربوطه، کمک به اشتغال، تجارت و صادرات این فرآورده‌ها در کشور و توسعه و حمايت از شرکت‌هاي دانش بنيان و پیشرو در عرصه توليد و بسته‌بندي فرآورده‌های مرتبط ضرورت دارد.

5- ساماندهی وضعیت تولید و مصرف شیرینی، شکلات و قهوه و هم‌چنین تقویت سهم شیرین‌کننده‌های طبیعی، مستلزم همفکري دست‌اندرکاران اجرايي در وزارت جهاد کشاورزي، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و سایر سازمان­های مربوطه براي هم‌افزايي ظرفيت‌هاي موجود و ايجاد ظرفيت‌هاي جديد است.

6- تنوع اقلیمی و گستردگی سرزمین، ایران را یک کشور کاملاً مستعد و برخوردار از ظرفیت‌های طبیعی ارزشمند در جهت تولید شیرین‌کننده‌های طبیعی کرده است که از این ظرفیت‌ها استفاده کافی و با کیفیت لازم، نمی‌شود. شایسته است با تداوم برگزاری همایش‌های علمی و تخصصی و نشست هاي علمي اجرايي، چالش‌های توليد، بسته بندي، استاندارد سازي، عرضه و صادرات مورد بررسی و پژوهش قرار گیرد و براي تعميق دانش در عرصه‌هاي مختلف و رسوخ آن در مراحل مختلف توليد، عرضه و صادرات فرآورده‌ها، برنامه‌ريزي و اقدام شود.

اميد است گام دوم انقلاب اسلامي که با همت جوانان اين مرز و بوم سربلند برداشته ميشود تبلور تحقق شايسته همگامي علم و عمل، تعالي فکري و معنوي و پيشرفت همه جانبه ميهن عزيزمان باشد. 

 

جهت دریافت بیانیه در قالب PDF کلیک نمائید.



بازگشت1398/10/11
نظرات کاربران
تاييديه : تشخيص عامل غير انساني    
توجه : نظر شما پس از تایید مدیر سایت در سایت نمایش داده می شود !