 |
همایش ملی شکلات، قهوه و شیرین کننده هاي طبيعي با حضور رئیس دانشگاه، مسئول نهاد رهبري در دانشگاه، مديران ارشد و پژوهشگران از سراسر کشور، در محل تالار آويني دانشگاه اصفهان برگزار شد. |
همایش ملی شکلات، قهوه و شیرین کننده هاي طبيعي با حضور رئیس دانشگاه، مسئول نهاد رهبري در دانشگاه، مديران ارشد و پژوهشگران از سراسر کشور، در محل تالار آويني دانشگاه اصفهان برگزار شد.
به گزارش وب سایت خبری uinews دکتر هوشنگ طالبی ریيس دانشگاه اصفهان در همايش ملّي شکلات، قهوه و شيرين کننده هاي طبيعي ضمن تبريک ميلاد با سعادت پيامبر اكرم (ص) اظهار داشت: وظيفه دانشگاه بهره مندي از آموزش و پژوهش به منظور تربيت نيروي انساني براي رفع نيازهاي علمي و تخصصي جامعه است. بي ترديد آموزش و پژوهش به عنوان دو بال اصلي دانشگاه لازم و ملزوم يكديگرند. وي در ادامه به نقش فرهنگ سازي دانشگاه نيز اشاره و افزود: جامعه از دانش آموختگان دانشگاهي انتظار بالايي دارد زيرا در فرهنگ سازي جامعه مي توانند نقش كارآمد و موثري داشته باشند.
دکتر طالبی در ادامه افزود: در دنیای واقعی مسائل زيادي وجود دارد که ديده نمي شود و دليل آن اين است که آگاهي لازم نسبت به مسئله وجود ندارد و عالمانه به پديده ها نگريسته نشده است. پس اولين مورد براي اين که مسئله را ببينيم ديد عالمانه است كه فقط در دانشگاه شكل مي گيرد و در بعد ديگر، وجود ميداني است كه اين ديد را به منصه ظهور بگذارد. امروز همايش ها به عنوان ميداني براي بررسي مسائل و مشكلات جامعه مورد توجه هستند. وي اين همايش را نيز از نوع همايش هايي دانست كه علاوه بر ظرفيت سازي به مسئله سازي، سواد سازي و فرهنگ سازي نيز مي پردازد.
دکتر طالبی در ادامه تصریح نمود: در این همایش، ابعاد سلامت، اقتصاد و توسعه، تجاري سازي و فرهنگ سازي ديده شده است. در بعد فرهنگي مي خواهد، فرهنگ صادرات به جاي واردات جايگزين شود و توليد ثروت افزايش يابد و در بعد تحقيقاتي بسياري از پايان نامه ها و بروندادهاي تحقيقاتي را به دنبال داشته باشد و فرار روي انديشمندان قرار گيرد. وي در پايان براي کساني که اين ميدان را باز کردند كه حاصل آن ارتقا سطح كيفي و سطح سواد عموم جامعه نسبت به اين گونه مسائل باشد، آرزوي موفقيت نمود.
شایان ذکر است در ادامه حجت الاسلام و المسلمین شریف مسئول نهاد نمایندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه نيز پيرامون سبک زندگي به ايراد سخن پرداخت و مقاله اي در خصوص اين موضوع ارايه نمود.
همچنین دکتر سعیدی ریيس دانشکده علوم و فناوري هاي زيستي نيز اظهار داشت: حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه جامعه محور با هدف توليد ثروت و اشتغال مستلزم تغيير رويکردها و داشتن شناخت متقابل دانشگاه و جامعه از يكديگر است. برگزاري چنين همايش هايي با گردهم آوردن صاحبان صنايع و مشاغل و دانشگاهيان در يك جا مي تواند سرآغاز تحول رويكرد ها و شناخت طرفين از مسائل و پتاسيل هاي يكديگر شود. دانشكده علوم و فناوري هاي زيستي در چارچوب سياست هاي كلان ملي و دانشگاه افزايش ارتباط با جامعه و شناخت دقيق تر از مسائل موجود در جامعه و جهت دهي تحقيقات به سمت حل مسائل در جهت ايجاد ثروت و افزايش اشتغال را در اولويت قرار داده است. از دلايل انتخاب موضوع شكلات، قهوه و شيرين كننده هاي طبيعي براي همايش گردش مالي و اشتغال زايي بالا و وابستگي قابل ملاحظه اين صنعت به دانشگاه است. هدف از اين همايش نيز كمك به توليد، اشتغال، استاندارد سازي و افزايش صادرات و كاهش واردات است.
در ادامه دکتر محمد ربانی رئیس پژوهشکده زیستي دانشگاه اصفهان و دبير همايش نيز ضمن ارايه گزارش مبسوطي از سياستگذاري اين همايش اظهار داشت: امروز ارتباط حوزه سلامت با مسائل روحي و رواني در دنيا مورد توجه است. يکي از حوزه هاي مورد توجه بحث علوم شناختي است که پلي است بين مسائل روحي، جسمي و رواني انسان كه در اين همايش با همكاري دانشگاه علوم پزشكي مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر ربانی همچنین به جایگاه مهم سبک زندگی در دنيا اشاره و افزود: مقام معظم رهبري در برنامههاي کلان کشور و در گام دوم انقلاب بر اجراي تمهيدات اساسي بر روي سبك زندگي تاكيد نمودند.
وی افزود: این همایش با بهره گیري عالمانه از پيشرفت هاي دانش بشري و دستاوردهاي غني کشور مي تواند راهگشاي خوبي براي ارتباط با صنعت و جامعه باشد.
گفتنی است این همایش در ۵ نشست تحت عنوان: نشست اول: سلامت و تغذیه، نشست دوم: ابعاد تاريخي، فرهنگي و اجتماعي، نشست سوم: شيرين کننده هاي طبيعي و مصنوعي، نشست چهارم: صنعت و اقتصاد و تجارت و نشست پنجم: صنايع غذايي و محصولات نوين، ۲۲ آبان ماه سال جاري با حضور محققين و پژوهشگران از سراسر کشور، در تالار شهيد آويني دانشگاه اصفهان برگزار شد.